Wilhelmina stopt met organisatie Koningsdag

04-02-2019 Uit Redactie

Voorzitter Nanny van Bilsum kondigde op Koningsdag 2018 aan dat versterking van het vrijwilligerskorps nodig was om te blijven bestaan; foto's: Paul Meuldijk

SCHIEDAM - Het bestuur van de oranjevereniging Wilhelmina heeft een knoop doorgehakt: in april zorgt het niet langer voor een groot Koningsdagfeest in Kethel.

Al enkele jaren dreigt de vereniging het bijltje er bij neer te gooien. Gebrek aan vrijwilligers is de belangrijkste reden om nu te besluiten te stoppen met het organiseren van de aubade, de braderie, het feestplein, de lampionnenoptocht en het vuurwerk. Vrijiwilligers die nodig zijn om de activiteiten op te bouwen en te bemannen, maar ook voor het bestuur die gedurende het jaar zorgen voor de organisatie van het feest. Denk aan het vinden van sponsors, het regelen van vergunningen, het aantrekken van leveranciers, het verzorgen van de publiciteit.

Nu meldt oranjevereniging Wilhelmina in een bericht op de facebookpagina dat er 'helaas' dit jaar geen Koningsdag in Kethel zal worden georganiseerd. "We zijn nog in overweging om de aubade nog voort te zetten uit traditie van de oranjevereniging."

Afgelopen Koningsdag kondigde voorzitter Nanny van Bilsum-Steenhoek al aan dat haar bestuur serieus speelde met het besluit te stoppen met de organisatie van Koningsdag in Kethel. "Met negen man hebben we dit opgebouwd", stelde zij, veel het weinig om het leuk te houden. Eerder had het bestuur van Wilhelmina al nadrukkelijk om versterking gevraagd.Gerelateerd