Categorieën

Service

Wie levert Schiedamse ‘dichtpuntjes’ aan?

Wie levert Schiedamse ‘dichtpuntjes’ aan?
Uit

Wie levert Schiedamse ‘dichtpuntjes’ aan?

  • Redactie
  • 22-04-2020
  • Uit
Wie levert Schiedamse ‘dichtpuntjes’ aan?

Anouk en Yvette die via video overleggen over het dichtpuntjesproject.

SCHIEDAM – Stadsdichter Yvette Neuschwanger en ontwerpster Anouk van Mil roepen Schiedammers op een bijdrage te leveren aan ‘dichtpuntjes’ in de stad. In de week van 14 mei wordt het Schiedamse straatbeeld opgefleurd met dichtersregels van Schiedammers. Iedere Schiedammer die een poëtische bijdrage wil leveren is welkom.

Neuschwanger en Van Mil vonden elkaar in de behoefte om anders te kijken en de positiviteit en inventiviteit van de Schiedammers te laten zien. “In deze rare tijdens is het een uitdaging, maar wel heel belangrijk om te blijven kijken naar wat er wél kan. Hoe je dingen anders kunt doen, hoe we met elkaar de moed erin kunnen houden,” aldus Anouk. Het duo werden geïnspireerd door het fenomeen ‘woordenjacht’ in Gouda en wisten: ‘Dit willen we ook in Schiedam!’

In de week van 14 mei wordt het Schiedamse straatbeeld opgefleurd met dichtregels. Op 20 reclameborden, verspreid over de stad, komen de regels te hangen. “De dichtregels hoeven niet over Schiedam of corona te gaan. Zolang ze maar inspireren, even anders laten kijken of een glimlach op het gezicht brengen. Lichtpuntjes in de stad dus of, zoals wij het noemen, ‘dichtpuntjes’,” vertelt Yvette.

Bijdrage
Iedere Schiedammer die een poëtische bijdrage wil leveren, is van harte welkom. Enige voorwaarde: het mogen niet meer dan twee pakkende regels zijn. Dichtregels kunnen tot 1 mei via het e-mailadres [email protected] worden aangeleverd.