Westvest90 experimenteert met 'livestreamconcert'

04-03-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM - Concertpodium Westvest90 gaat experimenteren met concerten via 'livestream', dus rechtstreekse vertoning via internet.

Aanleiding is uiteraard de Coronacrisis, die maakt dat het afgelopen jaar veel concerten niet door zijn kunnen gaan. Met de livestreams kunnen musici toch een concert vertolken op hun vertrouwde podium en kunnen de 'bezoekers' thuis van de muziek genieten.

Daarvoor volstaat het bezit van een moderne, 'slimme' tv nodig, of een pc of een smartphone. Als eerste zal het concert van Sarah Kapustin op viool en Roeland Jagers op altviool op die manier beschikbaar komen. Het gaat om een concert dat voor morgen geprogrammeerd stond, maar dat nu volgende week vrijdag te horen en zien is. Westvest90 biedt het concert aan voor 'de sterk gereduceerde prijs van € 10,- per huishouden'. Kaartverkoop loopt via de website. Mensen die al een kaartje hadden voor het concert van morgen krijgen hun geld terug.

Kapustin en Jagers brengen een programma met muziek van Josquin des Prez, Bohuslav Martinu, Johann Sebastiaan Bach, Mozart en anderen.Gerelateerd