Welpen worden scouts bij Scouting Tono

01-06-2021 Uit Redactie

fotografie: Richard Spruit

SCHIEDAM – Ze keken er best tegenop om over de touwbrug over het water te gaan, de oudste welpen van de Scouting Tono-groep. Toen ze eenmaal toch gegaan waren, wilden ze nog een keer. En nog een keer. Aan de andere kant van de touwbrug werden ze verwelkomd bij de scouts.

,,Ik was best zenuwachtig'', vertelt de elfjarige Floor, een van de drie meisjes die de de oudste welpen van de Scouting Tono-groep zijn. ,,Als je van de welpen naar de volgende leeftijdsgroep gaat, naar de scouts, is dat altijd een beetje een uitdaging. Ik keek er ook best een beetje tegenop toen ze vorige week vertelden dat met een touwbrug van de welpen naar de scouts zouden gaan, maar het is dus echt leuk. Ik ben inmiddels al zes keer er overheen geweest.''

Het overstappen naar een volgende leeftijdsgroep heet bij de scouting traditioneel het ‘overvliegen’. Dit gaat altijd een beetje symbolisch, zoals met een bootje, via een hindernisbaan of zoals deze keer met een touwbrug over het water van de Sweelincksingel, waar de Scouting Tono-groep haar groepsgebouw heeft.

Scouting probeert kinderen vooral op een heel leuke manier wat bij te brengen, zoals leren samen werken, doorzetten, of zoals bij het overvliegen: grenzen weer net een klein stukje verleggen.

Floor, Annika en Eva voelen zich ondertussen al helemaal thuis in de leeftijdsgroep van de scouts. Eva kijkt al uit naar de komende weken ,,Bij de scouts doe je weer wat uitdagender dingen, zoals grote hikes, of ga je kamperen in tenten. Ik heb daar al echt zin in.''Gerelateerd