Weekend met Bordewijk en eega

09-10-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Het laatste weekeinde van oktober staat op initiatief van het Literair Gezelschap Schiedam in het teken van bijna-Schiedammer Bordewijk. Op zondagmiddag 30 oktober zal oud-journaallezeres Henny Stoel in ’t Huis te Poort fragmenten voorlezen uit het werk van deze schrijver. Daarnaast zal er ruime aandacht zijn voor de echtgenote van Bordewijk, de in haar tijd vooraanstaande componiste Johanna Bordewijk-Roepman. Muziek van haar zal uitgevoerd worden door onder anderen de bekende pianist Marcel Worms, violiste Ursula Schoch – samen waren zij al eerder in ’t Huis te Poort te horen – en zangeres Renske Dzon.

De zondagmiddag rond Bordewijk wordt georganiseerd in samenwerking met het vers opgerichte Literair Gezelschap Schiedam. Daarnaast is dit gezelschap verantwoordelijk voor de activiteiten op zaterdag. Deze activiteiten, waaronder een lezing door Elly Kamp, auteur van de biografie Ferdinand en Johanna, stadswandelingen en de onthulling van een borstbeeld van Bordewijk, vinden plaats in de bibliotheek in de Korenbeurs.

Het zondagprogramma begint om drie uur; toegang € 10,- voorverkoop, € 12,50 aan de zaal, CJP € 2,50 korting. Een passepartout voor het gehele weekend kost € 17,50.Gerelateerd