Watertoren Vlaardingen open

03-09-2018 Uit Redactie/Vlaardingen24

Foto's: Vlaardingen24


VLAARDINGEN -  De Watertoren in het Vlaardingse Oranjepark is open. Afgelopen zaterdag werd de toren - een restaurant en een B&B - geopend door een symbolische sleutel vanaf het dak naar de grond te bezorgen. Met dank aan een abseiler.

Na de opening werd het glas geheven en kon ieder die dat wilde de toren op om Vlaardingen - en ook het Schiedamse panorama - te bekijken. Dat rondkijken kan voortaan iedere laatste zaterdag van de maand, als de watertoren open is voor een rondleiding, gegeven door vrijwilligers van stichting Vrienden van de Watertoren. Ook aanstaande zaterdag, tijdens Open Monumentendag, is de toren te bezichtigen.

Met de opening van De Watertoren kan er voortaan buiten op het terras gegeten en gedronken worden. Ook kan er boven in de toren gegeten worden en op lager gelegen verdiepingen geslapen in de bed & breakfast.

De Watertoren werd in 2016 door de gemeente Vlaardingen overgedragen aan Rolf Bruggink en Eugène Schenkels. Zij zagen het als een uitdaging om het vervallen gebouw op te knappen en weer een bestemming te geven waar de Vlaardingers wat aan hebben. In ruim twee jaar tijd en na veel en hard werken, heeft de watertoren een complete metamorfose ondergaan.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date