Vrijwilliger worden bij de Stadsgehoorzaal

16-08-2022 Uit Advertorial

De deuren van de Stadsgehoorzaal staan wagenwijd open voor iedereen die nieuwsgierig is; foto: Jan Thijssen


VLAARDINGEN - Ben je gek op theater en cultuur? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Lijkt het je leuk om andere mensen een onbezorgd avondje uit te bezorgen? En, niet geheel onbelangrijk, heb je wat uurtjes over om twee keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? De Stadsgehoorzaal durft haar hand ervoor in het vuur te steken dat jij je thuis voelt in de vrijwillige Stadscrew! Op verschillende momenten, waaronder donderdag 18 augustus om half zeven 's avonds en zondag 21 augustus op het UITterras om drie uur organiseert het Vlaardingse theater een Info-uurtje voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend een bakkie doen!

De Stadsgehoorzaal werkt intensief samen met een groot, enthousiast, hardwerkend, divers en vooral onmisbaar team van vrijwilligers, dat zich tijdens ieder evenement inzet om bezoekers en artiesten een geweldige middag of avond te bezorgen. Achter de bar, bij de garderobe, in de Foyers als gastheer of -vrouw of publieksbegeleider, achter de theaterkassa of bij de programmaraad; de mogelijkheden binnen de Stadscrew zijn uiteenlopend. Net als de samenstelling van de crew. Jong, oud, wel of niet in Nederland geboren, het Vlaardingse theater doet haar best om het team een afspiegeling van de stad te laten zijn. En juist die combinatie van verschillende leeftijden, culturen en expertises maakt iedere crewdienst bijzonder, uniek en gezellig.

“Ik kom al zolang ik mij kan herinneren in de Stadsgehoorzaal en toen ik dertien was, ben ik gestart als vrijwilliger. Nu zit ik in de programmaraad en mag ik meedenken over het programma van het komende theaterseizoen. Ik vind het erg bijzonder dat ik op deze leeftijd inspraak heb in het programma!” – Raquel Benito Martin, twintig jaar.

Het doel is een fijne en open werksfeer, zodat iedereen de dienst met een grote glimlach kan starten en eindigen en bezoekers en artiesten de avond of middag van hun leven hebben. Daarnaast kunnen vrijwilligers rekenen op een jaarlijks feest of uitje en een spaarsysteem waarmee zij opgespaarde punten kunnen inzetten voor theaterkaarten. Waar mogelijk wordt bovendien gekeken naar opleidingstrajecten, het opdoen van extra werkervaring of doorgroeimogelijkheden.

Nieuwsgierig? Kom vrijblijvend naar een info-uurtje! De deuren van de Stadsgehoorzaal staan wagenwijd open voor iedereen die nieuwsgierig is en, onder het genot van een drankje, vragen wil stellen, alles wil weten over het vrijwilligerswerk en kennis wil maken met het team. De Info-uurtjes dit jaar staan gepland op de volgende momenten:

Donderdag 18 augustus om half zeven 's avonds, zondag 21 augustus om drie uur 's middags (locatie: UITterras in ’t Hof/Oranjepark), dinsdag 23 augustus om acht uur 's avonds, donderdag 15 september om half zeven 's avonds, donderdag 20 oktober om half zeven 's avonds, donderdag 17 november om half zeven 's avonds en donderdag 15 december om half zeven 's avonds. Aanmelden voor een Info-uurtje kan door een mail te sturen naar E: publiciteit@stadsgehoorzaal.nl, maar spontaan binnenlopen is ook geen probleem.

Voorafgaand aan de start van het seizoen vindt op zaterdag 10 september van één tot zeven uur voor alle vrijwilligers de Crewcampus plaats. Een middag vol trainingen en workshops (die wordt afgesloten met een gezellige borrel), waarmee iedereen wordt klaargestoomd voor een spetterend en gastvrij theaterseizoen. Enige twijfel of onzekerheid over de geschiktheid voor het vrijwilligerswerk is dus absoluut niet nodig, de Stadsgehoorzaal zorgt ervoor dat iedereen altijd zelfverzekerd en met veel plezier zijn of haar functie(s) kan uitoefenen. En beloofd: zelfs van het werken wordt een (theater)beleving gemaakt!