Categorieën

Service

Vijfduizendste naar Liduina

Vijfduizendste naar Liduina
Uit

Vijfduizendste naar Liduina

  • Redactie
  • 04-10-2015
  • Uit
Vijfduizendste naar Liduina

Foto's: Ruud Poels

Correctie: wij melden u dat Helena van Kaaij de vijfduizendste was; de goede naam is echter Helena van Kraaij

SCHIEDAM - De Liduina-tentoonstelling in de basiliek aan de Singel trok vandaag zijn vijfduizendste bezoeker. Sterker nog: omdat ze tegelijk binnenkwamen, even na twaalven vanmiddag, werden twee mensen bijzonder in het zonnetje gezet als vijfduizendste.

Het waren Willibrord Smit en Helena van Kaaij. Het meisje is acht, woont in Hoofdplaat in Zeeuws-Vlaanderen maar is geboren in Schiedam en zelfs gedoopt in de basiliek. Helena van Kaaij logeerde dit weekeind met haar ouders bij haar oma in Schiedam.

Zij ontving uit handen van Lidwien Meijer van de Liduina Commissie Schiedam, een set Liduinakaarten, een Liduinamedaille en het fotoboek over de Liduinabasiliek en Liduina.

Willibrord Smit woont in Delft en kwam met zijn broer en zijn vrouw naar de basiliek. Smit was godsdienstleraar aan het Stanislauscollege in Delft. Hij had een zus met de naam Liduina. Zijn broer Ruud Smit was meegekomen naar de Liduinabasiliek met een duidelijk doel: ter voorbereiding op het geven van een cursus over Liduina, elders in het land.

Uit handen van Meijer ontving Smit een kruik Liduinakruidenbitter en het boek Liduinabasiliek Schiedam.

De Liduinabasiliek en de tentoonstelling zijn nog te bezichtigen tt en met zaterdag 31 oktober, elke donderdag, vrijdag en zaterdag van twaalf tot vier.