Categorieën

Service

Verrassende combinaties in doorgeefexpositie

Verrassende combinaties in doorgeefexpositie
Uit

Verrassende combinaties in doorgeefexpositie

  • Redactie
  • 31-08-2017
  • Uit
Verrassende combinaties in doorgeefexpositie
SCHIEDAM - Onverwachte combinaties van kunstenaars en hun werk in talloze mini-exposities. Dat belooft Open Expo Schiedam, de manifestatie van zeventien Schiedamse kunstenaars.

De clou zit 'm in het 'domino-systeem' waardoor Open Schiedam wordt gedreven: iedere kunstenaar heeft een eigen werk gekozen en te leen gegeven aan de volgende kunstenaar. De deelnemers gaan zodoende reageren op elkaar werk. Dat kan uitmonden in een tweeluik, maar ook tot volledig nieuw werk.

Hun werk is te zien op locatie, in de ateliers van de kunstenaars en op enkele andere markante plekken. Dat gebeurt volgend weekend, 9 en 10 september, tussen elf en vijf.

Karakteristiek voor Open Expo Schiedam zijn de huisjes die op drie plekken in de stad te vinden zijn. Daar kunnen bezoekers terecht voor informatie over de route en de andere culturele programma’s die in Schiedam plaatsvinden. Ze zijn ook het uitgiftepunt voor een 'zeer toepasselijk festivalitem' én een stempelkaart. Daarmee kunnen de deelnemers, nadat ze alle locaties hebt bezocht, een kunstwerkje in handen krijgen, gemaakt door de deelnemende kunstenaars. 

Vandaag al kunnen geïnteresseerden een voorproefje krijgen van de manifestatie tijdens Film op ' t Erf, waar al een 'huisje' te vinden is voor informatie. Op het grote doek worden animaties vertoond om het publiek te attenderen op het evenement.

De deelnemende kunstenaars zijn: Atelier van Buuren, Ankie Manders, Annemarie van Ulden, Brigitte Bot, Bob van der Vlist, Esther Zitman, Gusto45, Henny van Leeuwen, Jolande Bosch, Jackie Habets, Jeroen Staal, Jacques Tange, Nancy Roeters, Rob van der Ven, Sander Bokkinga, Sander Groen en Yvon Koopman.