Vergunning Winterland nog niet rond

27-10-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Winterland Schiedam opent waarschijnlijk niet op de geplande dag zijn deuren. Op 11 november zou het winterspektakel van stapel moeten lopen, maar de vergunningverlening zit deze termijn in de weg.

Pop Up Tv meldt dat de gemeente de vergunning aan organisator Duursma Groep nog niet heeft kunnen verlenen. "De vergunning is wel, precies op tijd, aangevraagd maar nog niet verleend omdat de aanvraag, volgens de gemeente, nog niet compleet is." 

De opening van Winterland op 11 november zou feestelijk worden opgeluisterd met onder meer een optreden van Bob Offenberg.

Juist vorige week constateerden B&W op vragen uit de raad dat de uiterste termijn om een vergunningaanvraag voor een groot evenement in Schiedam in te dienen, het best wordt vervroegd. Mogelijke bezwaarmakers ervaren met regelmaat het nakijken te hebben, omdat de termijn om een bezwaar in te dienen, soms zeer krap is. Hoe dat in het geval van Winterland moet is vooralsnog onduidelijk. Voor de opbouw van het winterwonderland is een week of meer nodig.Gerelateerd