Veiling Jenevermuseum levert bijna 4500 euro op

01-12-2018 Uit Redactie


SCHIEDAM - Het Jenevermuseum is bijna op een derde van het benodigde bedrag voor de vernieuwing van de presentatie. De veiling van jeneveritems en andere bijzondere artikelen vanmiddag, leverde een kleine 4500 euro op.

De inrichting en presentatie van het museum wordt momenteel volledig vernieuwd. Het museum wist hiervoor 650.000 euro bijeen te brengen. Zie ook dit artikel. Nog vijftienduizend euro ontbreekt.

Om dat geld bij elkaar te krijgen werd vanmiddag geveild. Vanuit verschillende inbrengers waren zestien items bij elkaar gebracht die 'onder de hamer gingen'. Onder meer een schilderij van Jacques Tange, een bijzondere fles gemaakt door Jules Deelder en verschillende oude flessen van De Kuyper, enkele jaren geleden aangetroffen in Oostenrijk, werden bij opbod verkocht. Een bieder kocht een zogenaamd Schermeraffiche en schonk dit direct aan het Jenevermuseum. Directeur Marjolein Beumer in deze donateur - 'een zuiderbuur' - daarvoor zeer dankbaar.

In totaal veertien items werden verkocht, met bijna drieduizend euro opbrengt. De gemeente Schiedam had al aangegeven vijftig cent bij te dragen voor iedere ingezamelde euro. De twee resterende items zullen binnenkort online worden geveild, aldus Beumer.