Varend Corso toch naar Vlaardingen

27-02-2020 Uit Redactie

Beeld uit het Varend Corso in 2016


SCHIEDAM - Anders dan eerder aangekondigd doen de schepen in het Varend Corso in juli toch Vlaardingen aan.

De organisatie maakte die jaar jaar de definitieve route van de driedaagse feestelijke rondvaart bekend, en daarin is Vlaardingen als vanouds opgenomen. Aldus meldt Omroep West. Enkele Vlaardingse ondernemers kunnen de komst naar hun stad op hun conto schrijven doordat zij de portemonnee trokken.

Zie ook dit bericht.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt ook Den Haag door het Varend Corso vanuit het Westland aangedaan. Ook de gemeente Den Haag doet financieel een duit in het zakje.

Toch is een florerende toekomst van het Varend Corso volgens voorzitter Rob Baan nog niet zeker. De onzekere periode die hij doormaakte heeft er volgens hem wel voor gezorgd dat mensen wakker zijn geschrokken en zijn gaan beseffen dat de toekomst van het corso aan een zijden draadje hangt. Dat heeft zich vertaald in bijdrages, maar hoe dat volgend jaar zal gaan, weet Baan nog niet. "We teren op onze laatste reserves."

Aan belangstelling heeft het corso geen gebrek. 61 Groepen meldden zich aan voor deelname. Nu wordt het zaak om voor hen ook voldoende schuiten en schepen beschikbaar te krijgen.Gerelateerd