Varend Corso blijft uit de buurt

09-01-2020 Uit Redactie/Vlaardingen24


VLAARDINGEN - Het Varend Corso gooit het over een andere boeg en blijft dit jaar ver uit de buurt; Vlaardingen wordt niet langer aangedaan.

De organisatie wil op die manier een groter publiek kunnen bereiken. "Met de nieuwe route en het inschakelen van SBS6 worden doelgroepen bereikt die anders nooit op deze manier kennis zouden maken met de kakelverse Westlandse groenten, de weelderige bloemenpracht uit de kassen en het technisch vernuft dat daarmee gepaard gaat'', zo luidt het in een ronkend persbericht.

Deze veranderingen zijn volgens de organisatie nodig omdat het aantal deelnemers, schippers en sponsorgelden terugliepen, allen hard nodig om het Varend Corso draaiende te houden. "Dit jaar heeft de organisatie helaas het besluit moeten nemen om Vlaardingen niet meer aan te doen. Het gat tussen de gewenste bijdrage en toegekende subsidie van de gemeente bleek onoverbrugbaar. Daardoor ziet het bestuur zich genoodzaakt om de route in te korten en niet verder dan Maassluis te varen.''

Het Varend Corso is de gemeente Vlaardingen dankbaar voor de jarenlange samenwerking. Het bestuur hoopt dan ook dat de corsostoet in de toekomst wellicht wel weer door kan varen naar Vlaardingen.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd