Vanaf maandag 27 uitgebreide terrassen in de stad

29-05-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - 31 Horecabedrijven maakten een plan om op Pinkstermaandag hun cafés, restaurants en bijbehorende terrassen te kunnen openen. Om op een terras anderhalve meter afstand te kunnen houden, en toch wat mensen tegelijk te kunnen verwelkomen, zijn veel plannen ingediend om die terrassen uit te breiden.

Van 27 ondernemers kon het plan door de gemeente Schiedam snel worden goedgekeurd, zo meldt de gemeente vandaag. "Die terrassen mogen vanaf Tweede Pinksterdag 12.00 uur tot 1 oktober meer ruimte innemen voor maximaal het aantal zitplaatsen dat ze normaal hebben."

Met twee ondernemers die een plan indienden is de gemeente naar eigen zeggen nog in gesprek om maatregelen af te stemmen.

De tijdelijke uitbreiding geldt in de eerste plaats voor horecagelegenheden die al een terras hadden. "Er blijkt ook belangstelling van bedrijven die normaal geen terras hebben. Die aanvragen zijn ook in behandeling, maar kosten iets meer tijd, omdat eerst moet worden beoordeeld of een terras op die locatie mogelijk is", aldus de gemeente in een bericht.

Uiteraard gelden er vanaf maandag bijzondere omstandigheden: afstand houden, maximaal dertig bezoekers binnen, vooraf reserveren (voor de binnenzitters) en een gezondheidstoets door de horeca-uitbater.


Gerelateerd