Van alles te doen voor kinderen in zomervakantie

13-07-2021 Uit Redactie

Voor tieners staat deze zomer in het teken van Urban Clinics


SCHIEDAM - Deze zomervakantie is er voor kinderen van alles te doen in Schiedam. Die vakantie start op 17 juli in Schiedam, een goed moment om met de activiteiten te beginnen, volgens Lekker Bezig Schiedam. Maar er is meer op het gebied van kinderactiviteiten in de zomervakantie, zoals in Schiedam-oost en de kinderactiviteiten van Bliep.

Lekker Bezig Schiedam, een platform voor bewegen en sporten in de gemeente, heeft in samenwerking met verschillende partners een programma opgesteld voor jong en oud, op verschillende locaties in Schiedam. Zo zijn er twee keer per week sportieve middagen voor groep 3 tot en met groep 8, is er elke week een Urban Clinic voor 12+ en is er dagelijks een activiteit voor 55+.

De leerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen twee dagdelen per week terecht op Sportpark Willem-Alexander en Sportpark Harga voor trainingen en clinics. Het programma is van 13.00 tot 16.00 uur. In deze drie uur ga je drie verschillende sporten beoefenen. De kosten om deel te nemen zijn 3 euro per keer, inschrijven gaat via www.lekker-bezig-schiedam.jibbie.nl. Hier is ook het hele programma in de maanden juli en augustus te vinden.

Voor tieners staat deze zomer in het teken van Urban Clinics. Deze clinics zijn gratis en worden in samenwerking met Dock en Dr. Wooow georganiseerd. Denk aan BMX, freestyle basketbal en breakdance op verschillende locaties in Schiedam. Op 19 juli start het programma voor 55+. Van 10.00-11.30 uur zijn belangstellenden. welkom op de Maasboulevard bij DobbelFit. 

Behalve Lekker Bezig Schiedam kan er ook nog via andere wegen iets ondernomen worden in de zomervakantie. Neem nu Schiedam-oost: hier kunnen kinderen vanaf 21 juli weer lekker buiten spelen en sportenactiviteiten doen tijdens het Vakantieterras, dat al jaren gehouden wordt. Deze activiteit op het Van het Hoffplein is bedoeld voor kinderen uit de wijk die niet op vakantie gaan of kunnen en zo toch een leuke vakantieactiviteit hebben. Om de week op woensdag kunnen kinderen vier keer iets doen tijdens het Vakantieterras en steeds met een ander thema. De activiteiten lopen uiteen - van het leren van circustrucjes tot en met het bekijken van een film en van knutselen tot en met een heuse troubadoursdag. Het Vakantieterras krijgt financiële ondersteuning van het Fonds Schiedam-Vlaardingen.

Voor wie het nog niet genoeg is, is er ook nog keuze uit allerlei activiteiten via Bliep. Dit is een Schiedams online kindplatform voor kinderen, jongeren, ouders en andere personen die betrokken zijn bij het opvoeden van kinderen tot 18 jaar. Bliep is er in het bijzonder voor al die kinderen in Schiedam voor wie fijn opgroeien vanwege een ingewikkelde financiële thuissituatie niet altijd vanzelfsprekend is. Zij biedt tijdens de zomervakantie allerlei activiteiten aan, zoals de Bliep Zomerweek die nog tot en met 15 juli plaatsvindt.Gerelateerd