Twee broers samen honderddertig jaar bij Sint-Radboud

15-04-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Kees en Wim van der Drift zijn vorige week onderscheiden bij hun muziekvereniging Sint-Radboud. De broers zijn beide 65 jaar lid van de Kethelse muziekvereniging.

Op 1 januari 1953 werd Wim van der Drift (spelend op fagot) als jong lid ingeschreven. Omdat er naast Wim al vijf andere broers lid waren van Radboud, kon de laatste broer uit het gezin Van der Drift niet achterblijven. Zo werd Kees (op euphonium) enkele maanden later ook lid van de Kethelse harmonie.

De twee hebben samen nog twee 'records'… Wim mag zich verheugen op de titel 'langst spelend lid' en Kees op de titel 'nestor van het orkest'.

Radboud is trots op het feit dat de twee 65 jaar lid zijn van de vereniging die dit jaar honderddertig jaar bestaat. Beide muzikanten hebben samen veel van de successen en hoogtepunten van het orkest beleefd.

Behalve de broers kon Sint-Radboud nog vijf jubilarissen huldigen. Naamgenoot Kees van der Drift (op baritonsax) werd gehuldigd voor zijn vijftig jaar lidmaatschap van Sint-Radboud. Hij kreeg het gouden insigne van de ZHBM - en een grote bos bloemen. Joke Vaarting, klarinettist, kreeg de antiek zilveren speld overhandigd, vanwege haar veertigjarig jubileum bij de vereniging, als eerste vrouw.

Een drietal leden vierden hun 25-jarig lidmaatschap: Jeanne Dingenouts – de Jong (sax), Daniel Klein Breteler (trombone) en Willem Wittebol (bastuba).Gerelateerd