Categorieën

Service

Tw/ce en Willemijn de Boer in de parkeergarage

Tw/ce en Willemijn de Boer in de parkeergarage
Uit

Tw/ce en Willemijn de Boer in de parkeergarage

  • Redactie
  • 23-07-2017
  • Uit
Tw/ce en Willemijn de Boer in de parkeergarage
SCHIEDAM - Voor een concert naar... de parkeergarage. Dat bleek vanmiddag de realiteit bij de 'loftsessie' waarmee de organisatoren het komende muziekevenement 'Where we've met' promoten. Vanmiddag de eerste, met de garage bij de Passage als 'geheime' locatie.

Zo'n vijftien bezoekers gaven act de presence. Niet op de bovenste (buiten)verdieping, maar vanwege de slagregens een niveautjje lager. Zij verzamelden op de Kloosterplaats, waar het festival op 25 en 26 augustus wordt gehouden.

Anderhalf uur lang luisterden ze naar Tw/ce en naar Willemijn de Boer. De laatste is kleinkunstenaar en zal ook op Where we've met optreden. Zij bracht een programma met humoristische en cynische liedjes, uit het hart van een twintigjarige jongedame gegrepen - dus vooral over klootza... van jongeheren. Alle zeer autobiografisch. Vergeleken met de talenten uit een andere generatie: een mix tussen Birgitte Kaandorp en Claudia de Breij. Binnenkort brengt zij haar tweede EP uit.

Tw/ce is een nieuw duo, van de zusjes Marlijn en Jule Cats. De afgelopen drie jaar speelden zij in de band Abby Lies. Nu werken ze aan een eigen repertoire, maar in afwachting daarvan brachten zij nummers van Pink, Jose Gonzalez en anderen. Loepzuiver tweestemmig, met piano en gitaar, in de beste singer-songwritertraditie.

Op 6 augustus volgt er een nieuwe loftsessie.