Toneelstuk Trompettist in Auschwitz in Stadsgehoorzaal

07-03-2022 Uit Advertorial

Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon brengen dit aangrijpende verhaal tot leven; foto: Annemieke van der Togt


VLAARDINGEN - Op vrijdag 11 maart om 20.30 uur vertellen en spelen acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon het bijzondere en aangrijpende verhaal van trompettist Lex van Weren in de Stadsgehoorzaal.

Hij wist in de Tweede Wereldoorlog vernietigingskamp Auschwitz te overleven als trompettist van het kamporkest en vertelde in 1980 zijn verhaal aan schrijver Dick Walda. Het boek wat daaruit ontstaan is vormt het hart van deze intieme productie. Kaarten zijn verkrijgbaar via I: www.stadsgehoorzaal.nl/programma of aan de Theaterkassa (Schiedamseweg 51 of T: 010 434 05 00, ma tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur en zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen van de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar het vernietigingskamp Auschwitz, is het juíst de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalt schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie.

Acteurs Thomas Cammaert (bekend van onder meer Ramses, Soldaat van Oranje en Wie is de Mol?) en Soy Kroon (bekend van onder meer Mammia Mia!, Goede tijden, Slechte tijden en War Horse) brengen dit aangrijpende verhaal tot leven in een prachtige toneelvoorstelling. De première vindt plaats in april, dus het Vlaardingse publiek heeft de eer om als één van de eersten dit uitzonderlijke en op dit moment nog steeds relevante verhaal te horen.

Trompettist in Auschwitz
Vrijdag 11 maart – 20.30 uur
Kaarten (23 euro 50) via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/trompettist-in-auschwitz.