Ting! - waar reuzen kunnen dansen en mensen kunnen vliegen

17-09-2016 Uit Redactie

ROTTERDAM - Na een zeer lange voorbereiding, de nodige problemen met de plek waarop de voorstelling plaats moest vinden en een intensieve reclamecampagne, is het dan toch zo ver: Ting! is begonnen. Gisteravond was de voorstelling van het Scapino Ballet voor het eerst te zien in de Ferro Dome, aan de Keileweg achter het Marconiplein in Rotterdam. 'Een voorstelling waarin reuzen kunnen dansen en mensen kunnen vliegen.'

Aan de Keileweg is de oude gashouder, als laatste in gebruik door het bedrijf Ferro, omgebouwd tot een indrukwekkend podium voor een spektaculaire voorstelling, waarin dans, muziek en circus worden gecombineerd. Het podium draait, Codarts Circus Arts doet mee met de dansers van het Scapino Ballet en de popband Nits geeft het ritme aan. Meer dan dertig artiesten en performers komen in Ting! samen tot een betoverend schouwspel.

Ting! maakt deel uit van het feestprogramma waarmee Scapino dit jaar zijn zeventigjarig bestaan viert. Die rijpe leeftijd inspireerde choreograaf Ed Wubbe tot 'een excentrieke jubileumproductie, een die zijn eigen grenzen verlegt'. “Ting! neemt toeschouwers mee in een tijdloze fantasiewereld, een die van heel dichtbij bekeken kan worden.”

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 29,-. De voorstelling loopt nog drie weken.


Gerelateerd