Tienduizend knuffels voor Sofie

13-12-2017 Uit Redactie

In parade gingen de knuffels op 2 december naar het theater

SCHIEDAM - De tienduizend knuffels zijn binnen, voor Kleine Sofie. Met de inzet van de Spellenfabriek, Schiedamse basisscholen en het I-Punt als extra inzamellocaties, is het ambitieuze plan geslaagd en staat de knuffelteller op 10.569 knuffels. Regisseur Koen Wouterse: “Ongelooflijk wat er de afgelopen weken is gepresteerd, heel Schiedam helpt mee. De samenwerking in de stad is geweldig.”

Kleine Sofie en Lange Wapper van De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie is een familievoorstelling die de komende week op de planken staat. Een 'feelgood kerstvoorstelling' voor jong en oud, inclusief een spectaculair decor met tienduizend knuffels. Het inzamelen ervan begon afgelopen Koningsdag, op initiatief van drie jonge Schiedamse meiden. Jessie Bakker: “Toen ik hoorde over de voorstelling, en dat er voor het decor minstens drieduizend knuffels nodig waren, bedacht ik samen met mijn vriendinnen de inzamelactie ‘Knuffel je mee?’ waarbij we de ingezamelde knuffels na de voorstelling doneren aan een goed doel. Super dat het gelukt is!”

Hoofdrolspeelster Anne Rats: “Drieduizend knuffels is al ontzettend veel, maar door het enthousiasme van alle betrokkenen durfden we de lat nog hoger te leggen. Theater aan de Schie en inmiddels ongeveer alle Schiedammers hebben ons ontzettend geholpen. Vorige week werden we opeens verrast met een gift van Het Goed, zonder dat we ervan wisten hadden ook zij knuffels ingezameld, meer dan duizend! Zo mooi hoe we de voorstelling echt samen met de stad maken.”Gerelateerd