Theetuin de Groene Raat weer open

30-06-2020 Uit Redactie

Foto's door Ad Bakker

SCHIEDAM - Het zag er door de Corona-maatregelen niet meer naar uit dat de theetuin in Voorlichtingscentrum de Groene Raat op de Harreweg deze zomer weer geopend zou worden, maar afgelopen zondag was het dan toch het geval.

De tafels, stoelen en bankjes waren in de ruime tuin op de nodige afstand geplaatst en iedere bezoeker moest eerst de handen met de beschikbaar staande gel desinfecteren. De dames in de keuken droegen handschoenen. Er werden geen normale borden voor een tosti of een gebakje gebruikt, omdat die bij honderd graden Celcius afgewassen zouden moeten worden en dat lukt de vrijwilligers van de Groene Raat niet met de beschikbare middelen. 

Ondanks de beperkingen wisten de vrijwilligers toch voor een feestelijke sfeer te zorgen. Het goed vertoeven in de Groene Raat wordt nog versterkt doordat je er voor sympathieke prijzen wat kunt drinken of eten. "Misschien dat het menukaartje na de Coronatijd iets uitgebreider wordt, al is het al heel fijn er na de Coronasluiting weer te kunnen zijn en wat te kunnen nuttigen. Het is geen echt restaurant en het zal dat ook nooit worden, maar het is gewoon een fijne plek om even uit te rusten van het fietsen en wandelen en daar dan wat te kunnen gebruiken", zegt Ad Bakker, één van de frequente bezoekers en de maker van de foto's bij dit artikel. 

De openingstijden van de theetuin en de boerderij zijn op woensdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur bij droog weer en als er genoeg vrijwilligers zijn. De voorbeeldtuinen zijn op werkdagen toegankelijk van 9:00 tot 15:00 uur, indien er een medewerker van beheerder Irado aanwezig is. 

Adres: Harreweg 19, 3123 KA SchiedamGerelateerd