Theaters en bioscopen vrij van dertig als maximum bezoekersaantal

05-10-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - De Euroscoop, het Theater aan de Schie, de Stadsgehoorzaal en andere grote theaters en concertzalen hebben vandaag ontheffing gekregen van het maximum van dertig bezoekers voor samenkomsten binnen.

Afgelopen week ging een nieuwe noodverordening met onder meer die strekking in. Exploitanten van grote zalen konden de afgelopen week een ontheffing aanvragen als zij meenden de anti-Coronamaatregelen in hun complexen voldoende op orde te hebben om meer dan dertig bezoekers veilig te kunnen ontvangen.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond geeft aan dat bij het beoordelen van die aanvragen gekeken is naar verschillende criteria. Zo moet het gebouw in kwestie dan een capaciteit hebben van minimaal honderdvijftig mensen volgens de geldende RIVM-protocollen met onder meer anderhalve meter afstand als norm. Verder geldt ook met ontheffing een maximum van 250 bezoekers en wordt 'voor zelfstandige ruimtes in een gebouw met een kleinere capaciteit dan honderdvijftig bezoekers op basis van huidige RIVM-richtlijnen / -protocollen' een maximum van dertig bezoekers aangehouden. "Voor gebouwen die een ontheffing krijgen geldt dat de horecafunctie in het gebouw, conform de noodverordening, om tien uur 's avonds sluit."

In Rotterdam kregen Theater Zuidplein, De Doelen, de Maassilo, bioscoop Pathé de Kuip en Jeugdtheater Hofplein een ontheffing.

Theater aan de Schie meldt blij te zijn met de verkregen ontheffing.
Gerelateerd