Theater: voorstellingen gaan door, in afwachting van ontheffing

03-10-2020 Uit Redactie

 
SCHIEDAM – De voorstellingen van René van Meurs vanavond in Theater aan de Schie gaan door volgens planning. Ook al kondigde het kabinet afgelopen maandag aan dat bijeenkomsten met meer dan dertig mensen niet langer zijn toegestaan.

“Dit weekend wordt spelen gedoogd”, stelt Anita van der Linden namens het theater. “We mogen sinds gistermiddag een aanvraag voor ontheffing indienen, dat doen we natuurlijk.” Komende week beslist de veiligheidsregio dan of die ontheffing volgt.

Aanstaande woensdag staat als alles goed gaat Stefano Keizers twee keer op het toneel van het Theater aan de Schie.

Het theater vraagt bezoekers om bij het in- en uitgaan van de zaal een mondkapje te dragen, afstand te houden en regelmatig handen te wassen.

Het theater zelf zorgt voor extra schoonmaken van deurklinken en stoel- en trapleuningen. De garderobe is buiten gebruik, dat scheelt een contactmoment. Kaartcontrole gebeurt met een scanner, op enige afstand. Wel wordt bij binnenkomst gevraagd naar de gezondheid van de bezoekers. Uiteraard is een flink deel van de stoelen buiten gebruik: U zit met maximaal twee personen (van dezelfde reservering) naast elkaar, aldus het theater. Uitzondering zijn de jeugd- & familievoorstellingen, waarbij er geen afstand bewaard hoeft te worden tot kinderen. “Daarna blijven er minimaal drie stoelen vrij tot de volgende twee beschikbare stoelen. De niet beschikbare stoelen zijn vooraf bij reservering, maar ook in de zaal duidelijk aangegeven.” Wie dus met vier mensen of meer komt, kan niet als groep naast elkaar zitten.

De meeste voorstellingen worden twee keer gespeeld, om meer bezoekers de kans te geven aan te schuiven. De voorstellingen van Van Meurs beginnen om zeven en om negen uur.Gerelateerd