Theater aan de Schie beraadt zich op program komende tijd

14-10-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Terwijl de yoga en het lunchconcert in de foyer vanmorgen gewoon doorgang vonden, beraadt de staf van het Theater aan de Schie zich op de gang van zaken in de Schiedamse schouwburg de komende dagen en weken.

"Vandaag gaan al onze activiteiten door zoals gepland", laat Anita van der Linden, hoofd marketing en bespreekbureau weten. Vanavond zijn Brigitte Heitzer en René van Kooten te gast in Schiedam met hun programma 'Doen het samen'. "De evenementen van morgen en verder zijn geheel afhankelijk van doorgang van de mogelijkheden die er zijn. En dit is natuurlijk niet alleen aan ons."

Van der Linden doelt dan met name op de theatermakers en de bedrijven die achter hen staan. Zij zullen moeten besluiten of die de komende tijd optreden voor zalen met maximaal dertig mensen. Vorige week had onder meer het Theater aan de Schie juist ontheffing gekregen van de aangescherpte maatregelen die maakte dat bijeenkomsten binnen beperkt moesten blijven tot dertig bezoekers maximaal.

Het doorhakken van de knoop wel of niet op te treden wordt volgens Van der Linden een heel gepuzzel. "Aan één speelbeurt zit een hele tournee gekoppeld. Een en ander zal in zeer goed overleg met de producent moeten worden afgewogen. Dat is maatwerk per voorstelling eigenlijk en kost dus veel tijd."

Buiten kijf staat volgens haar dat het theater niet anders kan en wil doen dat meewerken aan de snelle bestrijding van de verspreiding van het virus.Gerelateerd