Categorieën

Service

The Passion met Schiedamse inbreng

The Passion met Schiedamse inbreng
Uit

The Passion met Schiedamse inbreng

  • Redactie
  • 18-04-2019
  • Uit
The Passion met Schiedamse inbreng

Eveline, rechts, aanwezig bij het grote podium aan het Maartensgat, dicht bij de Grote Kerk van Dordrecht; foto: Rein Hendriks


SCHIEDAM - The Passion kent vanavond Schiedamse inbreng. Eveline, brigadier van politie van het basisteam Schiedam, speelt mee in het passieverhaal, zoals dat door KRO-NCRV, EO en Eye2Eye op straat wordt nagespeeld en op tv wordt gebracht.

Op deze Witte Donderdag wordt het verhaal van de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding verteld vanuit Dordrecht. Daar zullen duizenden mensen op de been zijn om mee te lopen met en te kijken naar de theatrale vertelling. Het passieverhaal wordt verteld door middel van popsongs, uitgevoerd door Nederlands artiesten.

In het verhaal wordt Jezus 'gearresteerd' in opdracht van de gezagsdragers van zijn tijd en maatschappij, een klusje dat anno 2019 in Nederland wordt opgeknapt door de politie. Vandaar de rol van Eveline en enkele van haar collega's. Een van hen, Rein Hendriks, lang in Schiedam werkzaam, wenst haar een bijzondere avond, onder de noemen 'je bent nooit alleen'.