Terrassen 1 juni weer open; musea, theaters en bioscopen ook

06-05-2020 Uit Redactie

Zo wordt het dus niet meer, want ieder op het terras wordt geacht aan een tafeltje te zitten, maar de terrassen kunnen per 1 juni weer open


SCHIEDAM - De terrassen mogen per 1 juni weer open. Dat meldde Mark Rutte vanavond in een toelichting op de nieuwe fase die de Corona-uitbraak in Nederlanden ingaat.

Een voorwaarde daarbij is wel dat iedereen aan een tafeltje zit, aldus de premier. En uiteraard moet iedereen anderhalve meter afstand houden.

Ook theaters en bioscopen kunnen vanaf 1 juni weer openen, Zij mogen maximaal dertig mensen binnen hebben en dat is inclusief het personeel. Musea gaan open voor mensen die vooraf een kaartje hebben gekocht, zodat kan worden gestuurd op het aantal aanwezige mensen.

Per 1 juli zal het maximaal aantal mensen in theaters en bioscopen van dertig worden uitgebreid tot honderd. Datzelfde geldt overigens voor kerken, uitvaartcentra en congres- en partycentra en bruiloften. Per 1 september volgen de sportscholen, sauna's, de binnensporten en de contactsporten waarbij wordt gekeken of sportscholen onder voorwaarden mogelijk eerder open kunnen, aldus Rutte.

Al deze maatregelen ter verlichting van de 'intelligente lockdown' worden genomen onder het voorbehoud dat het Coronavirus zich niet opnieuw sterk gaat verspreiden, zo stelde de premier nadrukkelijk. De cijfers worden gemonitord. Mocht het virus opnieuw om zich heen grijpen, dan kan het tijdspad er heel anders uitzien.Gerelateerd