Stedelijk Museum start nieuwe reeks digitale Kunstklassen

28-04-2021 Uit Advertorial

Kijkdepot Schiedam in de Havenkerk in Schiedam; foto: Aad Hoogendoorn


SCHIEDAM - Thuis samen kunst maken? Dat kan, al klinkt het misschien een beetje raar. Na twee succesvolle edities start het Stedelijk Museum Schiedam zaterdag 15 mei met een nieuwe reeks digitale Kunstklassen. Die staat in het teken van de historische collectie, waar museummedewerkers in het Kijkdepot Schiedam onderzoek naar doen. De workshops vinden via Zoom plaats. Groot voordeel: je hoeft de deur niet uit om mee te doen. Het Kijkdepot in de Havenkerk gaat hopelijk eind mei open. We wachten op groen licht van premier Rutte.

Vrij

Wat voor kunst de deelnemers maken staat vrij. Ze kunnen een abstract schilderij maken of min of meer letterlijk op papier zetten wat ze gehoord en gezien hebben. Of misschien maken ze een ontwerp voor een geheel eigen versie van een voorwerp. Een museumdocent begeleidt de deelnemers wekelijks. Ook kunnen de deelnemers tussendoor op elkaars werk reageren in een speciale Whatsappgroep.

Dit wil je weten

Digitale Kunstklassen via Zoom, zes workshops op zaterdag 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6 en 19/6. Kosten: € 60,-. De workshops duren een uur, alleen voor de eerste workshop mag je 1,5 uur reserveren. Aanmelden via I: info@stedelijkmuseumschiedam.nl. Na aanmelding krijg je een link om mee te doen.

Gerelateerd