Stadsgehoorzaal trapt jubileum af met start kaartverkoop

26-04-2022 Uit Advertorial

Feest bij de Stadsgehoorzaal; foto: Stadsgehoorzaal Vlaardingen


VLAARDINGEN - Donderdag 28 april bestaat de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal, ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn, maar liefst zeventig jaar. Deze feestelijke en belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Vlaardingen laat de Stadsgehoorzaal natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. De komende twee weken organiseert het Vlaardingse theater verschillende feestelijke evenementen voor jong en oud, te beginnen bij aanstaande woensdag 27 april om stipt 10.00 uur: de bekendmaking én start kaartverkoop van het gloednieuwe theaterprogramma 2022/2023 (via I: stadsgehoorzaal.nl en aan de Theaterkassa) en verschillende straattheateracts in de binnenstad.

De afgelopen maanden heeft het team van de Stadsgehoorzaal zich weer vol overgave gestort op het samenstellen van een heerlijk vol en afwisselend theaterprogramma voor jong en oud. Alleen dat is, naast het zeventigjarig jubileum, natuurlijk al het vieren waard na zo’n uitdagende periode als de afgelopen twee jaar. Directeur Renske Verbeek: “Het is voor ons echt een bijzonder moment. Een theaterseizoen vol plannen… eindelijk weer! Wij zijn er zó ontzéttend klaar voor! Wij kijken uit naar alle onvergetelijke avonden en middagen om samen te beleven, om keihard te lachen of juist ontroerd te raken, de grote namen en de sterren van morgen te zien, iets nieuws te leren van bijzondere mensen, gave ontmoetingen te hebben, unieke kunsten te bewonderen of gewoon even de wereld te vergeten en je over te geven aan een prachtig verhaal. Precies dát waar we als theater voor zijn. En we hopen van harte íedereen weer te verwelkomen!”

Om klokslag 10.00 uur verschijnt het kersverse, gloednieuwe theaterprogramma van de Stadsgehoorzaal online op I: https://stadsgehoorzaal.nl/programma en start bovendien direct de kaartverkoop. Kaarten kunnen dan zowel online worden besteld, als tot 17.00 uur bij de Theaterkassa (Schiedamseweg 51, telefonisch via T: 010 434 05 00) én de Stadsgehoorzaal-tent op het Veerplein worden aangeschaft. Bovendien valt er op donderdag 28 april tegelijk met het Groot Vlaardingen een bijzondere drukwerkuiting met het volledige theaterprogramma op de mat, dus houd de brievenbus goed in de gaten.

Verder is de Stadsgehoorzaal op Koningsdag vindbaar in de vorm van bijzonder straattheater en muziek. Zo wordt de toevallige voorbijganger door de act Nachtegaal getrakteerd op een prachtig muzikaal optreden door een pianospelende kat en een zingende nachtegaal en verrast door de bontgekleurde parade Uniqcycle die op speciaal ontworpen fietsen de meest bijzondere toeren uithalen.

De komende twee weken staan er nog meer feestelijke evenementen op de planning, waarmee de Stadsgehoorzaal haar zeventigjarig jubileum graag samen met alle Vlaardingers viert. Op zondag 1 mei vindt er een Feestelijke Lunch op het toneel plaats, waarbij een muzikaal optreden én mooie verhalen over de jarige Grote Zaal niet ontbreken. Tijdens de meivakantie op dinsdag 3 mei zijn alle theaterbezoekertjes vanaf vier jaar van harte welkom op het Verjaardagsfeestje van de Grote Zaal, waar zij onderdeel worden van een verhaal, vol cupcakes en knutsel-, theater-, muziek- en zangactiviteiten. Op donderdag 5 mei kunnen alle nieuwsgierigen zich tijdens een Theatrale Rondleiding laten meevoeren langs letterlijk alle spannende hoeken, gaten en verhalen van de Stadsgehoorzaal die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn. Ook aan jongeren van acht tot en met twaalf en dertien tot en met zestien jaar is gedacht met een speciale theaterdag op zaterdag 7 mei, waarbij zij tijdens een interactieve Escaperoomvoorstelling en een spannende game- en playtesting-workshop de stoere kanten van theater kunnen ontdekken. Op zaterdag 29 oktober staat een swingende Dansavond óp het toneel van de karakteristieke theaterzaal uit 1952 op de planning. Een unieke kans om de voetjes van de vloer te gooien op het podium van die prachtige, jarige Grote Zaal. Meer informatie over en kaartverkoop voor deze feestelijke evenementen is te vinden via I: stadsgehoorzaal.nl/70-jaar.