Speel mee met Break-in Box ‘Atlantikwall: de laatste dag’

21-02-2022 Uit Advertorial

Los de puzzels op en help de jonge soldaat; foto: Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM - Actiehelden opgelet… Los jij graag puzzels op? Dan ben je in de voorjaarsvakantie bij de Bibliotheek Schiedam aan het goede adres.

Op 28 februari en 2 maart kun jij meedoen aan de Break-in Box Atlantikwall. Wat zou jij doen als je de geschiedenis zou kunnen veranderen? Zou jij een jonge soldaat, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in een van de bunkers van de Atlantikwall zit, helpen? Los de puzzels op van de Break-in Box over de Atlantikwall.

Bij een Escape Room breek je uit, maar nu doen we het precies andersom. Aan de hand van spannende opdrachten open je met elkaar de Break-in Box ‘Atlantikwall: de Laatste dag’. Alleen door het oplossen van deze puzzels kom je er in; het tegenovergestelde van een Escape Room dus.

Virtueel wordt het verhaal verteld van een jonge soldaat die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is gestationeerd in een van de bunkers van de Atlantikwall, de verdedigingslinie aan de kustlijn van West-Europa. De deelnemers helpen via het oplossen van puzzels de soldaat om beslissingen te nemen die de geschiedenis kunnen veranderen. Een spannend spel, waar een situatie uit de Tweede Wereldoorlog tot leven zal komen.

Kom met je vriendjes en vriendinnetjes naar deze onwijs leuke puzzelervaring. Het is geschikt voor kinderen van tien tot veertien jaar. Je kunt in je eentje meedoen, maar ook met een groepje. Het spel duurt ongeveer 45 tot zestig minuten. Het is gratis, maar reserveer van tevoren wel een plekje op de website! Op maandag 28 februari en woensdag 2 maart zijn er iedere middag twee sessies. Er is plek voor maximaal acht kinderen per sessie, dus reserveer snel!