Selectie uit 'witte muur' naar Maassluis

26-08-2018 Uit Redactie


MAASSLUIS – De tentoonstelling van doek die in het White Wall Project in het Beatrixpark zijn beschilderd, zijn vanaf vanaf komende zondag te zien in Theater Koningshof in Maassluis.

De achthonderd meter lange witte muur werd door kunstenaar Paco Dalmau en georganiseerd; vier weken lang stond deze in het Beatrixpark om beschilderd te worden. Volgens de organisatie hebben zo'n duizend mensen zich daarvan gekweten. Een jury koos voor het ontmantelen van de muur 42 delen die uit het canvas werden uitgesneden. Belangrijkste criteria daarbij: diversiteit, inzet, kwaliteit, toewijding en samenwerking. De selectie daarvan is te zien in de Koningshof, andere verzamelingen van werken uit de witte muur in een latere fase in het gebouw van Kade 40 in Vlaardingen en in het Stedelijk Museum Schiedam.

De White Wall stond volgens Dalmau symbool voor het water dat de steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met elkaar verbindt. De inwoners van deze steden vulden de witte muur met hun ideeën, gevoelens en gedachten. Dat kon door middel van schilderingen, tekeningen, gedichten en collages. Wie zijn de inwoners? Wat betekent het om in een van deze steden te wonen? En op welke manier voelt men zich verbonden met de stad en met elkaar?

Gerelateerd