Scouts in de slag met piraten

20-07-2015 Uit Redactie

SCHIEDAM - De welpen en scouts van de Scouting Tono-groep zijn weer terug van hun zomerkamp in Huizen. Er waren verschillende piratenactiviteiten.

Al op de eerste dag van het zomerkamp vonden de welpen aan de hand van een ‘eeuwenoude schatkaart van de piraat Zwarthand’ een lege schatkist. Deze bleek echter vervloekt te zijn. Alleen door een toverdrankje te drinken kon de schat weer zichtbaar worden. Hiervoor moesten wel eerst alle ingrediënten opgespoord worden, wat nog niet meeviel voor de meisjes en jongens van zeven tot elf jaar.

De scouts, meisjes en jongens van elf tot vijftien jaar, hielden op een andere locatie maar ook in Huizen, een piratenkamp. Zij gingen onder meer op een tocht door de beboste omgeving en bouwden zelf een grote familieschommel. Er werd zelf gekookt op een houtvuur.

“Het zomerkamp is altijd het hoogtepunt van het scoutingjaar”, zegt Lucas van Mil, leider bij de scouts. “Hier komt alles samen wat de meisjes en jongens het hele jaar geleerd hebben en we hebben op zo’n kamp natuurlijk ontzettend veel plezier”.

Scouting Tono-groep houdt een open ochtend op 5 september in het groepshuis aan de Sweelincksingel, van 10.00 tot 13.00 uur.Gerelateerd