Scoutinggroepen houden weer opkomst

05-02-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM - De scouting houdt morgen weer 'opkomst'. De ban op activiteiten als gevolg van de Coronacrisis is van de baan.

Richard Spruit van Scouting Tonogroep bevestigt dat morgen 'alle speltakken', dat zijn de verschillende leeftijdsgroepen, weer bij elkaar komen. Voor de Tonogroep is dat bij het groepshuis aan de Sweelincksingel. "Het grootste deel van de activiteiten zal buiten zijn, maar we gaan van online weer naar fysieke bijeenkomsten, aldus Spruit.

De activiteiten van alle scoutinggroepen in Schiedam en het land waren enkele weken stilgelegd vanwege het groeiend aantal Coronapatiënten en de onzekerheid rond de Britse variant daarvan. "Omdat toen nog niet zo veel bekend was over de Britse variant is toen besloten om zo min mogelijk uitzonderingen te maken op de lockdown." Kinderen mochten wel buiten sporten, maar de scoutingactiviteiten werden omgezet in alleen maar ontmoeten online.

Volgens Spruit hebben studies ondertussen aangetoond dat het risico van overdracht van het virus via kinderen beperkt is. "Hierdoor heeft de scouting weer toestemming gekregen om activiteiten in de vorm van fysieke bijeenkomsten te organiseren, zij het met de nodige maatregelen." Onder meer moet zo veel mogelijk buiten worden verbleven, zijn ouders niet welkom op het terrein en houden volwassen begeleiders onderling 1,5 meter afstand.

"De leden van de Scouting Tonogroep zijn hier ontzettend blij mee", aldus Spruit. Er wordt volgens hem 'reikhalzend uitgekeken' naar het moment dat er weer scoutingactiviteiten georganiseerd mogen worden. "Voor de vrijwilligers is het even snel schakelen, maar ook zij zijn zonder uitzondering ontzettend enthousiast en staan klaar om weer uitdagende avonturen te organiseren voor alle meisjes en jongens vanaf vier jaar."

Ook deze keer zijn broertjes of zusjes van leden, of kinderen die nu nog geen band hebben met de scouting, welkom om mee te doen.Gerelateerd