Schiedamse zangeres op Delft Fringe

28-05-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - 'Schiedamse' Maaike Siegerist treedt komend eweek op tijdens het Delft Fringe Festival.

Siegerist is singer-songwriter en brengt samen met toetsenist Jonni Slater 'filmische' songs tot leven – 'over epische expedities, kat-en-muis spellen op de rand van de wet, en de eenzaamheid van de ufoloog', zeggen ze er zelf over. De muziek wordt vergezeld door videoprojecties – van abstracte beelden tot op zichzelf staande korte films. Zoiets als wanneer je 'een vergeten televisiezender ontdekt, waarop duistere en vreemde liedjes de soundtrack zijn van korrelige arthouse producties en film noirs'. Hun productie kreeg de naam Weather Balloons.

Maaike Siegerist is een Schiedamse jazz en ‘dark folk’ singer-songwriter, woonachtig in het Engelse Bristol. “Delicate vocal, poised production, gorgeous chord changes”, zei de Engelse liedjesschrijver en radiopresentator Tom Robinson over haar muziek op BBC 6. In 2018 won ze de Songwriting competitie van Glastonbury FM. Jonni Slater is al meer dan een decennium actief in de muziek scene van Bristol, waar hij onder verschillende aliassen optreedt, andere artiesten opneemt en produceert, en muziek schrijft voor tv en film. Nadat hij de toetsen op zich nam in Maaike’s live band, begonnen ze samen muziek te schrijven. Met een leidende hand van producer James Sanger (Keane, Dido), kreeg het geluid van hun nieuwe gezamenlijke project vorm.
 
Samen zijn zij te horen en zien tijdens Delft Fringe Festival, op verschillende adressen in de stad:
- zondag 2 juni, Oostsingel 79, 14.30 en 16.30 uur
- dinsdag 4 juni, Art Jacobs, Nieuwe Landendijk 10, 19.30 en 21.30 uur
- woensdag 5 juni, Ray Brandstore, Wijnhaven 15, 19.30 en 21.30 uur
- donderdag 6 juni, Voorstraat 15, 19.30 en 21.30 uur
De toegang kost steeds € 7,- online of € 7,50 in Delft Fringemunten

Het Delft Fringe Festival vindt plaats van 30 mei tot en met 10 juni. Op 22 locaties spelen 56 podiumkunstenaars 475 voorstellingen. Met aanstormende talenten, oude zielen en vrije geesten, die samen willen zorgen voor cultureel kippenvel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date