Schiedamse kunst in Vlaardingen

27-10-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Het werk van een flink aantal Schiedamse kunstenaars is binnenkort in Vlaardingen te bewonderen. Cultuurcentrum Kade40 biedt gastvrij onderdak aan de Schiedamse kunstenaarsvereniging Kunst Werkt.

De uitgenodiging uit Vlaardingen kwam in het kader van het Schrijffestival dat daar gehouden wordt. Het uitgangspunt is om op het gedicht te reflecteren dat Jules Deelder bekend maakte: .

Rotterdam
Schiedam
Vlaardingen
Maassluis
hoekie om
trappie af
gekkenhuis


De werken die in Kade40 worden getoond zijn reflecties op dat gedicht en de stad. Inge van Haastert bijvoorbeeld heeft altijd in de regio gewoond en voor Vlaardingen heeft zij  nog steeds een zwakke plek. "Altijd als ik daar ben, voel ik de melancholie van alle eerste keren; de taanderij, het Groen en het hof. En ook de behoefte om te vertrekken, nog altijd. Maar niet naar Maassluis, hoekje om en verder, die helft laat ik liever aan mij voorbijgaan.''

De veertien kunstenaars die hun werk laten zien zijn: Aldo Hoeben, Anelie Koczorowski, Esther van der Eerden, Inge van Haastert, John Middelkoop, Mirjam Boomert, Pauline Tonkens, Rob Maan, Rob van der Ven, Sage, Sjef van Duin, Sjef Henderickx, Yvon Koopman en Zhanhong Liao.

De tentoonstelling wordt op 6 november geopend en loopt tot 4 december. Kade40 is te vinden aan de Westhavenkade 40,  in Vlaardingen uiteraard.Gerelateerd