Schiedamse culturele instellingen in actie voor Oekraïne

04-03-2022 Uit Redactie


SCHIEDAM - Iedereen is diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne, ook de culturele sector. Er zijn grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseren culturele instellingen door het hele land vandaag, morgen en overmorgen de campagne #(heart)rtforUkraine. Theater aan de Schie, Wenneker Cinema en Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen doen mee aan deze actie.

Door deze Schiedamse instellingen wordt er geld ingezameld voor het goede doel. Met de landelijke campagne heeft de gehele culturele sector als doel solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen. Theater aan de Schie draagt graag een steentje bij aan de actie voor Oekraïne. Tijdens de voorstelling van Henk Poort op zaterdag 5 maart en de voorstelling van Carel Kraayenhof op zondag 6 maart wordt er geld ingezameld middels een collectebus. Het Schiedamse theater staat de marge van de voorstelling op zaterdag 5 maart af ten behoeve van deze actie. Het geld wordt gedoneerd
aan Giro 555.

Niet alleen Theater aan de Schie komt in actie, maar ook organisaties in het Wennekerpand doen mee. Wenneker Cinema draagt de netto opbrengst van alle filmvoorstellingen dit weekend af voor deze actie. Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen zet zich ook in voor deze actie. De leerlingen van de Ballet- en Dansstudio wordt opgeroepen om goederen te doneren voor de inwoners van Oekraïne. Het gaat om hulpgoederen waar de meeste behoefte aan is zoals slaapzakken, zaklampen en persoonlijke verzorging. Het is tot eind volgende week mogelijk om goederen te doneren. Eind volgende week worden deze goederen door de Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen ingeleverd bij Stichting Spoetnik, een stichting die humanitaire hulp biedt aan Oekraïne. Meer informatie over Stichting Spoetnik staat op I: www.spoetnik.nl. Meer informatie over de campagne is te lezen op I: www.h-artforukraine.nl.