Schiedammers in het licht zet vrijwilligers in het zonnetje

11-12-2021 Uit Redactie/De Schiedammer Online

Directeur Harrie Dechering van Schiedam Partners overhandigt een D-Bottle aan de burgemeester; foto: Louise Melchers


SCHIEDAM - Schiedam Partners zet de komende weken achttien Schiedamse vrijwilligers in het zonnetje. Dagelijks wordt een van hen de komende weken geportretteerd op een speciale website.

De Waag, waarin het I-Punt van Schiedam Partners is gevestigd, zeg maar de VVV-toeristeninformatie, is voor die gelegenheid tot en met eind december op bijzondere wijze verlicht. Burgemeester Lamers verrichtte gisteren de officiële ingebruikstelling én kreeg het eerste exemplaar van een nieuwe Schiedamse drinkfles.

Denk aan fonkelende discoballen, fluor TL-balken, fluweelzachte doeken en honderden lampjes. "Blinkend, super de luxe over de top, net een beetje anders feestdagensfeer", zo omschrijft Schiedam Partners zelf het kerstsfeertje in de Waag. Kunstenaars Florine van Rees en Jeroen Dijkstra zorgden voor de feestelijke inrichting. Burgemeester Cor Lamers opende het versierde I-Punt in besloten kring.

Lamers nam meteen de nieuwe editie van de Schiedamse D-Bottle in ontvangst. De D-Bottle is een roestvrij stalen drinkfles, die koelt en warmhoudt. Het is een Schiedams bedrijf dat deze flessen produceert. Op deze nieuwe versie van de fles staat een plattegrond van Schiedam en staan QR-codes die informatie ontsluiten over de stad. De ontwerper van deze nieuwe fles is Theo Schell. 

Via de campagnesite 'S’dam in het licht' zet Schiedam Partners de komende weken achttien Schiedamse vrijwilligers letterlijk in het zonnetje. Het gaat om Schiedammers die het afgelopen jaar van buitengewone betekenis zijn geweest voor hun omgeving, buurt of de stad. Deze Schiedammers zijn in het I-Punt op de foto gegaan. Ze zijn toen ook geïnterviewd. Dagelijks wordt op een campagnesite een van de achttien door middel van een filmpje gepresenteerd. Deze filmpjes blijven een jaar online. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de stadsdichter Yvette Neuschwanger-Kars een gedicht geschreven. Alle achttien in het zonnetje gezette vrijwilligers krijgen een speldje, dat de afbeelding draagt die je hieronder ziet.
.
Zelf iemand 'in het licht zetten' kan ook. Een foto en lovende woorden kunnen worden gedeeld via @uitinsdam, #schiedaminhetlicht, #sdaminhetlicht. Gerelateerd