Schiedam met Minoes opnieuw in de bios

19-05-2018 Uit Redactie

SCHIEDAM - Schiedam komt vandaag op het witte doek voorbij in verschillende bioscopen in het land. Bij gelegenheid van de verjaardaag van Annie M.G. Schmidt vertonen zij klassiekers van de schrijfster, waaronder Minoes.

Die film uit 2001 werd voor een belangrijk deel in Schiedam opnomen. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van de schrijfster, die in 1995 overleed. Ze zou vandaag 107 zijn geworden. Het verhaal van Minoes gaat over een poes die in een juffrouw is veranderd.

De film is te zien in onder meer Zoetermeer en Dordrecht. Elders worden andere klassiekers vertoond als 'Ja zuster, nee zuster', Abeltje, Wiplala en Pluk van de Petteflet. De films zijn te zien in onafhankelijke filmhuizen, maar ook bij bioscopen van Vue, Kinepolis en Pathé. Voor kinderen zijn er naast hde vertoningen andere activiteiten.

De geboren Zeeuwse 'Annie MG' was ooit stagiar bij de bibliotheek aan de Lange Haven. Afgelopen maand was in het Theater aan de Schie een musical over haar leven te zien:  'Was getekend: Annie M.G. Schmidt'. Die musical staat komende dinsdag en woensdag op het toneel van het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.Gerelateerd