Schiedam logische keus voor Eat Palazzo

13-10-2018 Uit Redactie

Dong Hu: "Bijna een miljoen mensen rond Schiedam"


SCHIEDAM – Maar liefst vijfhonderd mensen kunnen er tegelijk aan tafel: in het Eat Palazzo in Groenoord.

De nieuwe horecagelegenheid ging afgelopen weekend voorzichtig open, met gasten op uitnodiging, om langzaam maar goed te beginnen, de koks warm te laten draaien, de logistiek in keuken en aan buffetten op orde te krijgen. Maar ieder die vandaag of morgen aan wil schuiven is welkom.

Van Italië tot Japan, van Amerika tot China zo affichieert Eat Palazzo zijn menukaart. Met een wereldkeuken waarin voor ieder wat wils te krijgen is. Voor een schappelijke prijs: bijvoorbeeld twee uur alles inclusief eten en drinken voor 29,95 op weekdagen en 31,95 in het weekend. Voor een uurtje meer leg je er vier euro bij. “Het concept van de Watertuin”, haakt Weng Dong Hu aan bij een concept dat Schiedam ondertussen kent.

Dong Hu is een van de eigenaren van het bedrijf, samen met drie andere investeerders. In het Overijsselse Bentelo ('bij Delden') heeft hij al een restaurant, met ongeveer dezelfde formule. Op zoek naar groei richtte hij zijn oog op de regio Rotterdam. En kwam uit in Schiedam. Niet zo'n onlogische keus, voor wie het zakelijk en met een beetje afstand bekijkt. “In een straal van zo'n vijftien kilometer zijn hier driehonderdduizend huizen. Keer drie mensen is bijna een miljoen mensen”, rekent Dong Hu voor.

Hij kwam in Schiedam terecht met de makelaar. Die had de voormalige bowlingbaan op het terrein bij zwembad Groenoord in de aanbieding. Dong Hu zag het direct zitten. “Makkelijk te vinden en te bereiken, met gratis parkeergelegenheid.” Dat waren eigenlijk zijn belangrijkste voorwaarden en daar voldeed de locatie perfect aan. Dicht bij de snelweg en groot genoeg. Want die vijfhonderd plaatsen heeft Eat Palazzo volgens de Chinese ondernemer nodig om te kunnen draaien; de marge per gast is niet zo heel groot, dus heb je er veel nodig om iets te verdienen.

De afgelopen maanden is er verbouwd. Het resultaat is een warme, sfeervolle gelegenheid met veel plekken, maar dusdanig ingedeeld dat het geen massale indruk wekt. Centraal de buffetten met alle gerechten die je er verwacht: wokken, maar ook vers, sushi en barbecuegrillgerechten, soepen en teppanyaki. En voor na een uitgebreide keus aan ijs, zoetigheid en fruit. Opmerkelijk is de ruimte die is gemaakt voor de kinderen; in een bovenzaal kunnen zij 'schminken, koekjes bakken, tekenen, tafelvoetballen en tv-kijken', aldus Dong Hu. “We presenteren ons echt als familierestaurant.” Terwijl de groten eten, hebben ze geen omkijken naar de kinderen. Opa en oma schuiven aan, naar keus bij groot of klein. “De gemiddelde groepsgrootte is zes personen”, lepelt Dong Hu op uit zijn ervaring in Bentelo. “We zijn wat minder een gelegenheid voor een romantisch diner voor twee.”

Eat Palazzo gaat werk bieden aan veertig tot vijftig mensen. “Er zijn nog vacatures”. In de regel zullen er op een drukke avond zo'n dertig mensen aan het werk zijn, geeft Dong Hu aan. Hijzelf hoort daar niet bij; hij is in Schiedam vooral een van de ondernemers en houdt zich op dagelijkse basis vooral met het restaurant in Bentelo bezig. Dong Hu kwam al op jonge leeftijd naar Nederland en leerde het horecavak van jongs af aan.

Eat Palazzo serveert in eerste instantie geen lunch en opent voorlopig de deuren van vier tot elf.

Bekijk de foto'sGerelateerd