Rapper Donnie op 11 maart in De Kroepoekfabriek

07-03-2022 Uit Advertorial

Vrijdag 11 maart komt Donnie naar De Kroepoekfabriek; foto: De Kroepoekfabriek


VLAARDINGEN - Het grote publiek leerde Donnie kennen door zijn hits met Frans Bauer, Frans Duijts en René Froger. Eerder had de Amsterdamse rapper al succes met songs als ‘Barry Hayze’ en ‘Snelle Planga’. Op 30 april staat Donnie in AFAS Live, maar vrijdag 11 maart komt hij eerst naar De Kroepoekfabriek.

In korte tijd wist ‘De Fenomeen’, zoals Donnie ook word genoemd, zichzelf te verheffen tot een cultfiguur en zette hij al verschillende festivals en clubzalen op z'n kop. Het album ‘Mannelogie’ werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015 en het nummer ‘Snelle Planga’ uit 2018 ging met bijna miljoenen streams viraal. Ook zijn nieuwste nummer ‘Bieber Van De Kroeg’, samen met Mart Hoogkamer, is een ware hit. In een week tijd scoorde deze al een miljoen streams op YouTube en Spotify. Het laat maar weer zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes.

De show van Donnie is onderdeel van de tiende verjaardag van De Kroepoekfabriek. Deze stond gepland op 18 september, maar door de Corona-maatregelen kon deze toen niet doorgaan. Na een eerste verplaatsing naar 15 januari en een tweede naar vrijdag 11 maart is het nu dus echt tijd voor het verlate verjaardagsfeestje.

Vrijdag 11 maart
Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op I www.kroepoekfabriek.nl