Provincie komt met subsidie voor 'vitale cultuurinstellingen'

04-09-2020 Uit Redactie

Het Jenevermuseum


DEN HAAG - Schiedam kan subsidie aanvragen voor vitale cultuurinstellingen in de stad. Dat meldten Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Het gaat om een nieuwe regeling voor gemeenten met minder dan honderdvijftigduizend inwoners. Veel cultuurinstellingen zijn financieel zwaar getroffen door de Coronacrisi, reden voor Provinciale Staten op te pleiten voor een extra subsidieregeling. "Het rijk komt al tegemoet met geld, maar veel instellingen in de Zuid-Hollandse cultuursector kunnen hier geen gebruik van maken", aldus de provincie. Er is drie miljoen euro beschikbaar.

"In verband met het beperkte budget focust de provincie Zuid-Holland zich op de kleine en middelgrote gemeenten waar minder mogelijkheden zijn voor steun via de Rijksoverheid."  Het maximumbedrag dat deze gemeenten kunnen aanvragen is gekoppeld aan het inwonertal.

De provincie heeft zich voor de regeling laten adviseren door Erfgoedhuis Zuid-Holland en Kunstgebouw. De aanvraag moet eind deze maand worden ingediend.Gerelateerd