Prijs voor beeldmerk Schiedam

07-03-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Het nieuwe logo van de gemeente Schiedam is internationaal onderscheiden.

Het logo is onderdeel van de vernieuwde huisstijl die de gemeente vorig jaar heeft ingevoerd. Bureau Ontwerpwerk, ontwerper van de huisstijl, ontving op de International Creative Media Awards (ICMA) een zilveren award in de categorie Corporate design/Logo redesign.

Het oude logo was soms lastig in gebruik, aldus de gemeente Schiedam. Met name op websites en social media was dat het geval. De jury omschrijft het vernieuwde logo als ‘vereenvoudigd, moderner en goed herkenbaar’. "De slimme vereenvoudiging in de stylering resulteert in een modern logo dat uitstekend functioneert in alle media. Het nieuwe lettertype van het woordmerk zorgt voor herkenbaarheid en de compositie van 'gemeente' en 'Schiedam is zeer goed ontworpen. Over de hele linie een heel goede restyling, en daarom zilver in deze categorie.”

De ICMA is een wereldwijde competitie en kent vier categorieën: Corporate Media, Books, Corporate Design en Magazines. In totaal waren er 395 inzendingen uit achttien verschillende landen. In de categorie Corporate Design/Logo redesign werden twee zilveren awards uitgereikt. De gouden en bronzen award zijn in deze categorie niet uitgereikt.Gerelateerd