Première Gerard Cox in Theater aan de Schie

20-10-2019 Uit Redactie

Foto: Cooper Seykens


SCHIEDAM - Bijna tachtig, en dan met je eerste solovoorstelling op de planken staan. Gerard Cox maakt het mee. En nog wel in de stad waar hij in de bijna vergeten oudheid op de Maria Gorettischool in de Warande een andere carrière begon: die van onderwijzer.

Over ruim een maand staat Cox met de première van zijn voorstelling 'De grote grijze belofte' in Schiedam, in het Theater aan de Schie. Samen met de band van Jean-Louis van Dam laat Cox - 'the last man standing' van een gouden generatie in de Nederlandse kleinkunst, met Robert Long en Frans Halsema, Adèle Bloemendaal en Leen Jongewaard - zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgeblust.

Cox laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen, zo stelt het theater in een aankondiging. Met zijn Rotterdamse humor, zijn openheid en zijn talent is hij ambassadeur van de vrijheid van meningsuiting, die het vandaag de dag soms moeilijk heeft.

De grote grijze belofte gaat zondag 24 november 2019 om 15.00 uur in première in Theater aan de Schie in Schiedam. In de foyer van het theater kan genoten worden van livemuziek van pianist Rens de Ronde. Er zijn nog kaarten beschikbaar, toegang vanaf € 29,50. Reserveren kan via www.theateraandeschie.nl.Gerelateerd