Prego in andere handen

28-02-2019 Uit Redactie

Foto: Prego


SCHIEDAM - Restaurant Prego houdt op te bestaan. De eigenaren Jeroen Zeeman en Vincent van Ardenne verkopen het bedrijf aan twee nieuwe horeca-ondernemers.

Jasper Stadhouders en Tai Phan gaan in het huidige Prego een 'bar &bites-achtige formule' introduceren. Zij werken nu nog bij café Sjiek, als bedrijfsleider en kok.

Gisteren tekenden zij een intentieverklaring met het recht van koop op de onderneming. Het is de bedoeling, als financiering en vergunningen rond komen, dat zij per 1 mei de onderneming en de inventaris van Prego overnemen. "Misschien volgt er dan nog een kleine verbouwing", vertelt Vincent van Ardenne. 

Hij verkoopt zijn onderneming omdat twee ontwikkelingen de afgelopen tijd samenkwamen. "Wij hadden zelf het idee dat we meer tijd in onze andere zaken wilden steken." Van Ardenne en Zeeman hebben samen de horeca-ondernemingen Sjiek, brasserie Stadhuis en Prego. Met name aan Stadhuis willen zij meer aandacht besteden; Van Ardenne maakt zelf de meeste uren in Prego. Verkoop van die zaak zou een optie kunnen zijn, dachten de twee. "Tegelijkertijd liepen Jasper en Tai met plannen om zelf iets op te gaan zetten." Die plannen kwamen snel samen in verkoop van Prego aan de nieuwe horeca-ondernemers.

Het pand gaat niet mee in de verkoop; Zeeman en Van Ardenne verhuren het aan Stadhouders en Phan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date