Categorieën

Service

'Opera aan de Schie' naarstig op zoek naar koorleden

'Opera aan de Schie' naarstig op zoek naar koorleden
Uit

'Opera aan de Schie' naarstig op zoek naar koorleden

  • Redactie
  • 14-06-2015
  • Uit
'Opera aan de Schie' naarstig op zoek naar koorleden
SCHIEDAM - Zangtalent? Altijd al willen zingen in een operakoor? Meld je dan nu aan bij 'Opera aan de Schie'. Woensdagavond is de eerste koorrepetitie. Zondagmiddag genoten bezoekers aan het klassiek open podium van verschillende zangers en -zangeressen.

Vanmiddag werd in de Grote- of Sint Janskerk voor de elfde maal het klassiek open podium gehouden. Onder begeleiding van pianist Jean-Baptiste Milon krijgen gevorderde amateurzangers en professioneel geschoolde zangers de gelegenheid onder professionele begeleiding en voor een publiek gedurende tien minuten hun zangkunsten ten gehore te brengen. Ook instrumentalisten wordt deze mogelijkheid geboden. Vooraf wordt door de zangers en instrumentalisten niet gerepeteerd. Het klassiek open podium wordt georganiseerd door 'Opera aan de Schie'.

Tijdens de pauze greep 'Opera aan de Schie' de gelegenheid aan om een oproep te doen. De organisatie zoekt namelijk nog zangers voor de vier koorstukken in de opera 'Cavalleria Rusticana' van Pietro Mascagni. Deze opera zal in de Havenkerk worden uitgevoerd tijdens het 'Opera aan de Schie'-festival op zaterdagavond 12 september. De eerste koorrepetitie is aanstaande woensdagavond om half acht in de Tangozaal van het Wennekerpand. Altijd al willen zingen in een operakoor? Loop dan woensdagavond binnen en kom erachter wat de mogelijkheden zijn met jouw stem. Informatie per e-mail bij [email protected]