Opening kunstexpositie in de Korenbeurs: Vrije Vogels

03-04-2023 Uit Advertorial


SCHIEDAM – Op zaterdag 8 april opent Bibliotheek Scheidam feestelijk de nieuwe kunstexpositie ‘Vrije Vogels’ in de Korenbeurs. Deze expositie presenteert recent werk van de kunstenaars Houman Esmail Nia, Mosab Anzo, Parisa Akbarzadeh Poladi, Nilva Larico en Juan Heinsohn Huala.

De vijf deelnemende kunstenaars komen uit verschillende landen en culturen. Ook in hun opleiding tot beeldend kunstenaar hebben ze verschillende wegen bewandeld. Vier van hen zijn als vluchteling naar Nederland gekomen en hebben de kunst nooit losgelaten. Ze presenteren hun werk vaak op individuele of collectieve tentoonstellingen; nemen deel aan kunstzinnige projecten, zowel in musea, galeries, als in buurthuizen en werken regelmatig mee aan sociale, culturele en solidariteitsactiviteiten. Op de expositie zijn schilderijen te zien met acryl- of olieverf, inkt en andere materialen. Ook zijn illustraties en digitaal werk, op verschillende formaten geprint, te zien.

De expositie zal geopend worden met een concert van Syrische ud-speelster Jawa Manla en de Franse multi-instrumentalist Lucie Lelaurain, twee getalenteerde artiesten die gespecialiseerd zijn in muziek uit het Midden-Oosten.

Datum: zaterdag 8 april van drie tot half vijf. Zaal open vanaf half drie. Locatie: bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145. Entree: Gratis. De bibliotheek vraagt mensen om een vrijwillige financiële bijdrage uit solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Het geld gaat naar giro 555.

De expositie en het concert worden georganiseerd door stichting Zona Franca en De Bibliotheek Schiedam, met de steun van stichting Inclusia en de Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen. De tentoonstelling zal vervolgens te zien zijn tot en met 3 juni, tijdens openingsuren van de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs.