Open daken en meer

21-05-2018 Uit Redactie

Foto's: Rotterdamse Dakendagen

SCHIEDAM - Woordkunst, ramen (die je kunt eten) en wijdse vergezichten. Dat zijn enkele ingrediënten van de Schiedamse dakentour.

Die weer onderdeel is van de Rotterdamse Dakendagen, op 2 en 3 juni.

Schiedam vanuit een ander perspectief, dat belooft de organisatie van het evenement. Bijvoorbeeld vanaf De Kameel en De Nieuwe Palmboom. Of vanaf het dak van Tanja van Sijp, die ook dit jaar weer meedoet met haar dakterras aan de Boterstraat.

Behalve het Schiedamse panorama is er meer te beleven op de dakentour: gin proeven, muziek en fijnbesnaard uitdrukken. Het geheel wordt verpakt en aangeboden in een tour onder leiding van een gids.

De woordkunst wordt beoefend door Chris Blok. Zijn doel - doende op De Kameel - is om ‘zaadjes der bewustzijn te planten’. Op de Palmboom biedt Yokohama Ramen Saito lekkers aan en kan er worden geproefd van Bobby’s Gin - beiden gemaakt met grondstoffen die in de molens worden gemalen. Op het dak van Van Sijp aan de Boterstraat brengt Lisa van Nes haar liedjes.

Ook even buiten de stadsgrenzen is er een bijzonder dak te bezoeken: het Dakpark, boven de grote ketenwinkels aan de Vierhavenstraat. Daar kan op 1 en 2 juni zelfs gekampeerd worden. Op vrijdag is er muziek van Roosmarijn en van Jasmin Godoy en op zaterdag Rempejek. Met ook: relaxen in de hot-tub, marshmellows, een kans in de Dakparklotto, mee jammen rond het kampvuur, knuffelen met de schapen en de kunst van Sander Bokkinga - die atelier houdt in Schiedam. Aanschuiven kan ook bij de multi-culti-camping-catering van wijkchef Fatma en buurtkok Homa.Gerelateerd