Online ‘Quiz van Cees’ over geschiedenis Schiedam

13-06-2021 Uit Redactie

Foto: Cees van Giezen


SCHIEDAM - Op zondagmiddag 20 juni aanstaande om drie uur start de ‘Quiz van Cees’. Dit is een online quiz over de Schiedamse geschiedenis. 

De organisatie van de quiz is in handen van de Historische Vereniging Schiedam (HVS) in samenwerking met het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. De HVS stelt een historische quiz samen en personeel van het Jenevermuseum heeft de ervaring en technische middelen om een dergelijke online bijeenkomst op te zetten. 

Cees van Giezen, bestuurslid van de HVS, zal als quizmaster aan de hand van meerkeuzevragen de kennis van deelnemers van de geschiedenis van Schiedam op de proef stellen. De HVS zorgt voor een korte toelichting op de verschillende onderwerpen.

Voor de winnaar van deze quiz is een fraaie puzzel beschikbaar: de in duizend stukjes verdeelde stadsplattegrond van Schiedam die Jacob de Gheyn in 1598 tekende. De winnaar kan als prijs ook kiezen voor de historische Atlas van Schiedam.  

Deelnemen aan de quiz is gratis. Wel is aanmelding nodig via een e-mail naar secretaris@historischeverenigingschiedam.nl

Na aanmelding ontvang je een link, waarmee je zondagmiddag 20 juni toegang krijgt tot de virtuele quizruimte. Iedereen is welkom om gratis mee te doen.