Nieuwjaarsconcert door Fuse

17-12-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM – Het nieuwjaarsconcert in de Westvest90-kerk wordt verzorgd door Fuse.

Het jonge ensemble, dat landelijke bekendheid geniet als ‘huisband’ van tv-programma Podium Witteman, heeft een sterke livereputatie, op festivals, in clubs en in concertzalen. Zo waren ze te horen op Festival Classique, het Grachtenfestival, SAIL Amsterdam en Wonderfeel.

Behalve met de vaste optredens in Podium Witteman heeft Fuse zich de afgelopen jaren ook stevig in de kijker gespeeld met optredens in De Wereld Draait Door en op NPO Radio 4 en 6. Fuse maakt het publiek vanaf minuut één onderdeel van hun muzikale wereld. Een wereld waarin klassiek, pop, jazz en improvisatie naadloos samensmelten. Geen enkel optreden is hetzelfde. In een ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt het zeskoppige ensemble ritmisch werk van onder meer Bartók, Frank Zappa en Brubeck, modernere stukken van Tom Trapp en Nils Frahm en klassiekers van Shostakovich, Ellington en Coltrane. Veel werken van hun recent verschenen debuutalbum Studio zullen in Schiedam de revue passeren.

Op vrijdagavond 6 januari, vanaf kwart over acht. Tickets en informatie via E: www.westvest90.nl of T: 010 – 4260756. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf half acht ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.Gerelateerd