Nieuwe voorzitter voor Wenneker Cinema

08-04-2022 Uit Redactie

Alexander van Steenderen wordt de nieuwe voorzitter van Wenneker Cinema; foto: Wenneker Cinema


SCHIEDAM - Op 1 mei draagt de huidige voorzitter van Wenneker Cinema, Menno Siljee, na acht jaar zijn functie over aan zijn opvolger. Na deze maximale periode van voorzitterschap draagt hij de voorzittershamer over aan Alexander van Steenderen, voormalig wethouder van de gemeente Schiedam.

Alexander van Steenderen (45) woont in Schiedam-Oost met zijn vriendin en twee kinderen. In het dagelijks leven is hij ambtenaar bij de gemeente Rotterdam. Hij heeft veel ervaring bij allerlei soorten verenigingen en vrijwilligersorganisaties en ook een persoonlijke passie voor film. Hij draagt de culturele sector in Schiedam een warm hart toe en heeft als wethouder in Schiedam daaraan ook het nodige bijgedragen. Met zijn ervaring en netwerk hoopt hij een waardige opvolger te zijn van Menno Siljee en de komende jaren Wenneker Cinema nog meer voor te bereiden op alle toekomstige uitdagingen.

Menno Siljee was de eerste voorzitter die van buiten de groep oprichters van Wenneker Cinema/Filmhuis Schiedam kwam. Hij nam in 2014 de functie over van Gerard Sparla. Menno heeft in de afgelopen jaren samen met alle medewerkers en vrijwilligers gezorgd dat Wenneker Cinema kon uitgroeien tot een stabiele organisatie en een belangrijke culturele speler in Schiedam. Mede dankzij hem heeft het filmtheater de Coronacrisis zonder al te veel kleerscheuren overleefd.

Het filmhuis van Schiedam is als Stichting Filmclub Schiedam opgericht in 1982 en wordt gerund door directeur Gerard Sparla, coördinator Fred van de Griendt en zestig vrijwilligers. Dit jaar bestaat het filmhuis van Schiedam veertig jaar, dit wordt later dit jaar gevierd met diverse activiteiten in samenwerking met Schiedamse culturele partners.