Nieuw sushi-restaurant komt met primeur: sushi-taco

10-03-2022 Uit Redactie/De Schiedammer Online

Jia Cheng Xie bereidt de gerechten die op de foto moeten. "Op mijn tijdelijke werkblad, volgende week komt er een groot werkblad."; foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM - Een nieuw sushi-restaurant, Ippon Sushi, aan het Stationsplein gaat volgende week donderdag open. Als noviteit in de wereld van sushi-restaurants staat de 'sushi-taco' op het menu. 

De eigenaar van het nieuwe restaurant, Jia Cheng Xie, heeft inmiddels vijftien jaar ervaring als kok in sushi-restaurants. In Schiedam is het voor het eerst dat hij als horeca-ondernemer aan de slag gaat. Samen met zijn moeder zal hij het restaurant runnen. 

Gisteren waren moeder en zoon druk doende in het restaurant dat dus over een week opengaat. Er stond reeds eten op tafel, maar met een speciaal doel: het maken van foto's voor de menukaart en social media. Twee fotografen bogen zich over de zorgvuldig op schotels geplaatste gerechten. Met behulp van een speciaal statief 'hing' hun fototoestel loodrecht boven de te fotograferen gerechten. Na het maken van de foto's werden de gerechten door de fotografen verorberd. 

Er werden vers nog enkele gerechten extra gemaakt, want de schrijvende journalist 'moest echt even proeven', vonden moeder en zoon. Daarbij werd speciale aandacht gevraagd voor de sushi-taco. "Die heeft hij zelf bedacht", zo liet moeder weten. De zoon vult aan: "Bij mijn weten is er in Nederland, ja ik denk in heel Europa, geen enkel sushi-restaurant dat een sushi-taco op het menu heeft staan. Je kunt het dus wel een noviteit of primeur noemen. We gaan hier sushi verkopen zoals je dat gewend bent van een sushi-restaurant. Wij richten ons  met name op afhalen en over enige tijd willen we ook gaan bezorgen. Maar hier in de looproute naar het station denk ik, dat ik met een gerecht dat zo in de hand meegenomen kan worden een groot publiek kan bereiken. Ik ga vijf varianten van de sushi-taco aanbieden, en als het blijkt aan te slaan wellicht nog meer." 

Wat mij bij het proeven opvalt is de knapperigheid van de taco-schelp. In de keuken zie ik dat Jia Cheng de schelpen zelf bereidt. Het recept van het beslag houdt hij graag geheim. In de schelp is een blad zeewier gevouwen. De schelp heeft een vulling van onder meer krab, sla en saus. 

Het restaurant Ippon Sushi is gevestigd aan het Stationsplein 3 in Schiedam.Gerelateerd